Totalt antall sidevisninger

torsdag 23. juli 2009

Barn lider også med grusomme mødre!

http://www.dagbladet.no/2009/07/23/nyheter/utenriks/mishandling/sverige/7323053/
En stygg faen, mener mange om den svenske faren som er tiltalt for mishandling av barna sine. Enig i at det er en forferdelig tragedie. Hvilke opplevelser som har gjort at et menneske har gjort noe slikt, vet vi ennå ingen ting om.
Det vi vet, er at også mødre kan være uforståelig grusomme mot barna sine. Det er viktig å holde fokus også mot dette, dersom en skal avdekke barnemishandling:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=563451
Det er lett å dømme, men vi vet ennå ikke hvorfor denne kvinnen gjorde noe som var minst like ille som den aktuelle faren. Kanskje begge to i sin tid ble mishandlet av sine foreldre? Bare av mor? Eller av far?
Det er viktig i bry seg, og melde fra om slikt, og huske at: Det finnes også grusomme kvinner. Som det finnes grusomme menn! Når det gjelder seksuelle overgrep mot gutter, er det faktisk slik at mødre utgjør en betydelig andel av overgriperne! Bare når vi erkjenner dèt, kan det være mulig å se det som skjer. Dee finnes nemlig ikke bare slemme menn, men også slemme kvinner!
Vi skylder de mange barne som lider under overgrep, å være oppmerksomme på begge delen!

3 kommentarer:

 1. Du er litt merkelig... Hver gang det er en sak om menn som begår overgrep, så må du skrive om mødre. De fleste av oss skjønner at også mødre kan gjøre forferdelige ting, jeg har selv vokst opp med det. Men det er nå dessverre et ubestridelig faktum at menn er overrepresentert på denne statistikken.

  Poenget er kanskje ikke hvilket kjønn overgriperen har, men hva vi kan gjøre for å verne barna? For er dette egentlig en mannskamp/kvinnekamp? Er det ikke en menneskekamp? Jeg syns det. Det er i grunnen ganske uinteressant hvilket kjønn en overgriper har, det eneste interessante er hva man kan gjøre for å forhindre det, og redde ALLE barn fra en slik forelder eller omsorgsperson. Vi har alle et ansvar, uansett hvilket kjønn vi er.

  SvarSlett
 2. Det later til at du har fulgt med i hva jeg omtaler. Du vil da se at det handler om å sette fokus på HELE omsorgssituasjonen for barna. Dette gjøres IKKE av f eks landets justisminister, som ikke med et ord nevner at såkalt vold i nære relasjoner også kan dreie seg om voldelige kvinner. Både overfor barn, og andre voksne.
  Det er ingen tvil om at kvinner er voldelige, men jeg har en mistanke om at dette ikke skal sees i samme grad som voldelige menn. Når en kvinne er voldelig, skal det forstås. Når en mann er voldelig,skal det straffes.
  Kampen for barnas beskyttelse er i høyeste grad en kamp for mennesker. Ofte små, ubeskyttede mennesker, Jeg mener det er uhyre viktig å kalle en spade for en spade. Vold (fysisk og/eller psykisk mishandling) kan begås av begge kjønn, men fagfolk hevder at det kanskje er enda verre når det begås av en kvinne.
  Heldigvis er saker som den jeg linket ved her, svært sjeldne. Fysisk og psykisk vold mot barn, er omfattend i Norge, og undersøkelser viser at kvinner OFTERE er voldelie mot barna, enn det fedre er.

  SvarSlett
 3. HVIS DERE SKAL FINNE ORDENTELIG BARNEMISSHANDLIG ER DET NOK I BARNEVERNET!!! IDIOTER... DET ER SÅ LANGT UNNA NATUREN SOM MULIG--DISSE MENNENE HER ER I HVERTFALL GRUSOMME-- SOM DRIVER Å SIER SÅNN OM MØDRE-- DETER SYND PÅ DE BARNA.. 99.9% AV ALLE BARN HAR DET BEST HJEMME MED MOREN SIN VISER FORKNING.. AT DET GÅR ANN. menn elske ikke barnene like høyt en gang

  SvarSlett