Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. april 2009

Her er det jobb til barneombudet!

http://www.dagbladet.no/2009/04/02/nyheter/den_ene/unicef/barn/barneombudet/5586226/

Dersom barneombud Reidar Hjermann skal gjøre noe virkelig for norske barn, bør han gjøre en innsats for å sette fokus på de mange barna som ikke fanges opp av hjelpeapparatet. Det er alle ungene som utsettes for mishandling av sin egen mor.
Disse barna har ingen steder å gå, og de blir heller ikke sett! Alle hjelpetiltak er innrettet til stort sett å ta seg av kvinner og barn som utsettes for vold av menn/fedre. Det samme gjelder trolig oppmerksomheten til de mange som har md barn å gjøre i hverdagen. Overlege Jens Grøgaard ved barneavdelingen på Rikshospitalet har tidligere sagt til Aftenposten at mange tilfeller av alvorlig barnemishandling som mødre står bak, ikke oppdages fordi alle går ut fra at det er fedre som er voldelige.
Nesten alle barn som bor uten foreldrene sine, bor med bare mor. Far har oftest bare en minimal samværsrett. Alle ferske undersøkelser viser at mor slår barna oftere enn far, og fagfolk på seksuelt misbruk, mener også at mødre står bak hvert tredje tilfelle av seksuelt misbruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar