Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. april 2009

Barna Kongen ikke gråter for

http://www.dagbladet.no/2009/04/02/kultur/den_ene/unicef/barn/barnevern/5582852/
Alternativ til Vold (ATV) gjør en utmerket jobb. For en tid tilbake var seks av barna som har fått hjelp av dem, på besøk hos Kongen. Der fortalte de sin historie om en voldelig far. Senere har Kongen sett film om voldelige fedre, i form av filmen "Sinna mann". Også den bygget på en idè fra ATV. Temaet er det samme: Sinna pappaer!
Kongen gråt for disse barna.
Hvorfor gråter ikke Kongen for den andre halvparten av voldsutsatte barn i kongeriket sitt? De barna som filmen representerer, er IKKE representative for barn utsatt for vold i nære relasjoner! Undersøkelser og forskning viser at halvparten av ungene som mishandles, blir utsatt for fysisk og psykisk vold av sin egen mor. ATV lager ingen film om "Sinna mamma", og har heller ingen gruppe av barn som kan fortelle Kongen om denne delen av samfunnet. De tar seg bare av den ene halvparten av ungene.
I likhet med Regjeringen, Arbeiderpartiet, Justisdepartementet, krisesentrene osv har de nesten utelukkende fokus på den delen av vold i nære relasjoner som omfatter vold utført av menn! Og da er det kvinner, eller kvinner og barn, som er ofrene.
I går spurte jeg barnepsykolog Magne Raundalen på Dagbladets nettmøte, om han var bekymret for den gruppen barn som ble mishandlet av sine egne mødre. Raundalen svarte at han absolutt delte denne bekymringen. -Jeg er enig i at mors vold mot barn har kommet for mye i bakgrunnen og jeg føler meg medskyldig i det, svarte landets kanskje mest kjente barnepsykolog.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Og viktigst av alt. Hvorfor har Dagbladet stengt for kommentarer på denne artikkelen slik at vi ikke kan rette opp bildet???

  SvarSlett
 3. Kan AndyPanda utdype sine kommentarer? Kommer heller ikke frem til din profil da den ikke er offentlig.

  SvarSlett
 4. For en innsnevret måte å se en så positiv ting på?

  Kampanjen har jo ingenting med at det kun går på sinna menn å gjøre.
  Det er forfatteren som har valgt å skrive en bok som heter Sinna mann,som de igjen har valgt å bruke i denne kampanjen.

  Det er ingen som sier at de som blir slått av mamma, ikke skal få hjelp fordi det er menn som er sinte og utsetter barna for vold. Dette er en kampanje som skal få barna og andre rundt til å gi beskjed, og det tror jeg både jenter og gutter ser uavhengig om filmen heter sinna mann eller sinna dame!

  "Offisielt er menn "slemme", mens kvinner og barn er deres ofre. Sannheten er at mødre både mishandler og misbruker sine barn! "

  Du er jo like innsnevret selv, når du skriver det slik.
  Du er jo ikke noe som helst bedre enn de som tar denne avgjørelsen når du skriver slik. Det er like vanlig at både menn og kvinner gjør dette, og det er feil å påstå noe annet, for det er mye vi ikke vet og som ikke kan komme frem via noen undersøkelse eller statistiske tall.

  Så før du snakker om hvor ille det er at det ikke blir satt fokus på at kvinner også kan være mishandlere, så tenk over hva du selv skriver!

  SvarSlett