Totalt antall sidevisninger

tirsdag 9. juni 2009

Midt i smørøyet for Storberget!

http://www.dagbladet.no/2009/06/09/nyheter/storberget/justisdepartementet/barn/vold/6635817/
Så bra da, justisminister Knut Storberget, at du nå kan få fortelle en hel bukett europeiske justisministere at vold i nære relasjoner bare omfatter voldelige menn. Dette må da være midt i smørøyet for en kar som deg!
Da du nylig møtte barnepleier Trine Pettersen, som vil at fedre ikke automatisk skal ha samvær med ungene sine fordi hun selv vokste opp i et voldelig hjem for en generasjon siden, sa du følgende til Dagbladet om vold i nære relasjoner:
- Det er et paradoks at det nesten bare er kvinner som snakker om dette temaet. Her må norske menn komme på banen. Selv om de færreste menn slår, vet vi at det i hovedsak er menn som er voldelige, sier Knut Storberget.
Hvorfor ikke hele sannheten?
Du kunne ikke tenke deg å fortelle hele sannheten da, herr justisminister? At flere norske undersøkelser, både fra NOVA og NTNU, viser noe helt annet enn det du prediker? At det er mødre som er mest voldelige mot ungene sine, og at kvinner oftere er voldelige i parforhold, enn menn? Riktig nok står mennene for nesten all den groveste volden, som drap av kvinnr (7-8 årlig), men det gjør det ikke mindre sant at kvinnene er adskillig mer voldelige enn du vil ha det til!
Tror du vi er flaue?
Hvorfor tror du norske menn ikke kommer på banen når det gjelder vold i nære relasjoner, Knut Storberget? Tror du det er fordi vi er flaue over at vi er så voldelige? Det er vi ikke! Størsteparten av norske menn har ingen ting å være flau for! Vi er oppegående, ålreite menn og fedre som ikke gjør en flue fortred. Det er ingen grunn til gi den norske mann av 2009 noe voldsstempel, for det er nemlig ikke sant! Likevel fortsetter du og dine meningsfeller å tute oss ørene fulle av det motsatte, og nå skal du tute det samme til dine europeiske kolleger. Hvorfor sier du ikke et kvekk om de undersøkelsene som viser fakta om vold i nære relasjoner, nemlig kvinnenes/mødrenes vold, ikke blir tatt alvorlig? Tror du ikke på det som gjøres fra NOVA oog NTNU?
Enda en film om slemme menn
Det er jo ganske fantastisk at vi skal være nødt til å høre på den samme ga(m)le visa fra Justisdepartementet, og at det nå skal presenteres enda en film om slemme menn. Som om ikke de to Justisdeptet har på sine nettsider fra tidligere, skulle være nok! De forteller den samme historien: Menn er slemme, kvinner og barn er ofre (for dem).
All forskning peker på at sannheten er annerledes!
Antall besøk på krisesentrene er gått markant ned!
Bestillingsverk
Den eneste undersøkelsen som viser noe som kan peke i retning av det du vil ha det til, er et bestillingsverk hvor man ba om data fra krisesentre etc hvor kvinner blir spurt. Det er da overhodet ikke representativt!!!
Vi ER PÅ BANEN, justisminister Knut Storberget. Leser du ikke aviser? Vi forsøker så godt vi kan å bli synlige, både når det gjelder det ensidige fokus på vold i nære relasjoner, og den svært mannefiendtlige praksis når det gjelder omsorg for og samvær med barn etter samlivsbrudd.
Inviter oss da vel!
Egentlig burde vi stå på rad og rekke foran justisministermøtet med plakater for å fortelle deg og dine europeiske kolleger at vi er til! Du burde invitere oss til debatt. Du burde invitere oss til å fortelle om voldelige kvinner. Du burde invitere ungdom til å fortelle om voldelige mødre.
Det er både menn og kvinner i dette landet som mener akkurat det samme som jeg skriver her. Debattspaltene er fulle av innlegg, men du later som du ikke hører oss, herr justisminster!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar