Totalt antall sidevisninger

tirsdag 24. mars 2009

5 pst av guttene misbrukt

Gutter misbrukes også
Dagbladet har i dag en sak om seksuelle overgrep mot barn. En prest som har forsket på overgrep, forteller at 5 prosent av norske menn har vært utsatt for overgrep som han beskriver som grove.http://www.dagbladet.no/2009/03/24/nyheter/tv_2/seksuelle_overgrep/innenriks/5437701/Dobbelt så mange kvinner forteller om slike overgrep.Det har lenge vært fokus på at kvinner utsettes for seksuelle overgrep, og da vesentlig fra menn. Det som i nyere tid er blitt kjent, er at seksuelle overgrep mot gutter også er omfattende, og at det er kvinner som står bak de fleste av dem. Det er en sannhet man gjerne nekter å tro. Gjennom en årrekke er vi blitt innpodet med at det er jenter og kvinner som er ofre, og menn er de "slemme". I den grad gutter/menn blir utsatt for overgrep, er har man den oppfatning at det er menn som står bak dette også. Det er ikke riktig! De fleste overgrepene som rammer gutter, er utført av kvinner.Dette er en del av sannheten om det norske samfunnet, og det er viktig å sette fokus der det skal være. Som at mødre står for de fleste tilfellene av vold mot barn (les mer i bloggen min lenger nede).Bare når det er åpenhet omkring faktumet at kvinner begår seksuelle overgrep, kan flere gutter/menn våge å komme fram for å få hjelp. Det handler om å stole på at man vil bli trodd! Det er et adskillig større tabu å være seksuelt misbrukt mann enn det er å være seksuelt misbrukt kvinne.

2 kommentarer:

  1. Nå er det forskjellige tall i ulike undersøkelser hva gjelder kjønn på overgriper. NOVA-undersøkelsen er den eneste jeg har vært borti hvor vel halvparten er kvinner. Jeg har ikke helt kunnet fri meg fra tanken på at noen har tulle-svart.

    SvarSlett
  2. Problemet med bloggen din er at du for dårlig til å referere til undersøkelser du tar tallene dine fra. Du blir avfeid som useriøs (uansett om der er det), og folk gidder ikke å bruke mer tid her så fort de har fått det inntrykket. Du er på nettet, og bør bruke de mulighetene dette gir deg. En kort lenke til stoffet du referer til er nok. Folk bør ikke trenge å grave seg gjennom bloggen på egenhånd.

    SvarSlett