Totalt antall sidevisninger

søndag 29. mars 2009

Kvinner misbruker også barn

http://www.dagbladet.no/2009/03/29/nyheter/utenriks/overgrep/fritzl/5525884/

Det synes som om det har dukket opp en "stim" av menn som forgriper seg på sine egne barn gjennom mange år. Det dreier seg om forferdelige overgrep, som først og fremst kommer for en dag fordi døtrene føder sine fedres barn. Når mødre misbruker barn, blir ikke barna gravide.
Seksuelle overgrep mot egne barn er i min verden den aller verste forbrytelse. Verre enn drap. Det er det absolutt verste svik. Med det mener jeg ikke at overgrep mot andre barn er noe "bedre". Alle barn fortjener trygghet og vern. Mot vold, og mot seksuelt misbruk.
Men: Det er viktig å innse at det ikke bare er menn som misbruker barna sine. En norsk undersøkelse som ble offentliggjort i 2007, viser at hvert tredje seksuelle overgrep er begått av en kvinne, og vesentlig er det en mor som misbruker sitt eget barn.
Dette fremkommer i årsrapportene til Senteret for Seksuelt Misbrukte Menn, og får støtte av sexolog Thore Langfeldt, som i tidsskriftet Sexologi skriver at «mye kan tyde på at så mange som 20-25 prosent av alle overgrepene begås av kvinner, og kanskje spesielt mødre.»
I likhet med fysisk og psykisk vold mot barn, som i halvparten av tilfellene begås av mor, er det viktig å holde fokus på at gutter også blir utsatt for seksuelle overgrep. Av mammaen sin! Bare når vi andre, som kan være livreddende varslere i slike tilfelle, erkjenner dette, kan det være mulig å oppdage slike forhold.
Kvinnelige overgripere er kanskje utenfor vår fatteevne, men de er der like fullt, og i større grad enn mange er villig til å akseptere. Forskjellen er at de ikke gjør sine barn gravide.

3 kommentarer:

  1. En helt grei artikkel, men jeg synes det er litt rart at du sier at kvinnelige overgripere kanskje er utenfor vår fatteevne. Da lurer jeg på hvilken verden du har levd i eller om du bare er naiv, for dette har foregått siden tidenes morgen på lik linje med at menn forgriper seg. Hva er så uvanlig med at kvinner forgriper seg kontra menn spør jeg. Kvinne er mennesker som alle andre, med sine svakheter og styrke på samme måte som en mann. Kanskje på tide at samfunnet slutter å fokusere på at det er et problem som gjelder menn, selv om majorieten av overgripere er nettopp menn, men heller setter litt fokus på det handler mer om voksne som forgriper seg mot barn istedetfor å fokusere på kjønn. Den dagen man f.eks innser at pedofili, er en kjønnsdrift som naturligvis gjelder begge kjønn og ikke bare menn, ja da har man kommet et stykke på vei.

    SvarSlett
  2. Mann eller kvinne er vel irrelevant, dette handler først og fremst om barna. Et overgrep er et overgrep uansett, og det er der fokuset må være: hos de overgrepsutsatte. Dette er verken en kvinne eller mannssak, dette er en menneskesak.

    SvarSlett
  3. Det jeg forsøker å sette fokus på, er at det også finnes mange kvinnelige overgripere. Det dreier seg ikke bare om menn! De fleste hjelpetiltak i Norge, Regjeringen/Justisdepartementets nettsider, Arbeiderpartiets nettsider, krisesentrene etc. forteller alle om slemme menn og kvinner/barn som ofre. Seksualisert vold er i denne verdenen utelukkende menn! På en finujrlig måte unnlater man å nevne at det er mange barn (og voksne) som utsettes for overgrep av kvinner. Se gjerne mer lenger ned i bloggen min,"Mangelen på likestilling".

    SvarSlett