Totalt antall sidevisninger

torsdag 19. mars 2009

Når mamma slår...

Barne- og likestillingsdepartementet har foreslått å endre barneloven om fysisk avstraffelse av barn. All fysisk og psykisk vold mot barn kan bli forbudt i forbindelse med barneoppdragelse. Dette melder NTB.
Saken har vært på høring og er nå til behandling. Departementet ønsker å presisere at all fysisk og psykisk vold mot barn er ulovlig og straffbart, skriver Aftenposten."Oslo (ANB): Mødre står bak en stor del av barnemishandlingen i Norge, ifølge fagfolk. Hvert år oppdager norske sykehus nærmere 200 tilfeller av grov barnemishandling, men disse avsløringene kan bare være en liten del av det totale antallet. Mishandlingen blir sjelden oppdaget, melder NRK. – Det kan være alt fra bruddskader på barna til skader i hodet, sier overlege Jens Grøgaard ved barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i Oslo. Grøgaard frykter at hjelpeapparatet overser tilfellene av barnemishandling fordi de går ut ifra at det er faren som slår. – Jeg fikk regelrett juling, og hun slo og sparket og trampet på meg med høyhælte sko, sier Maria Ervik som ble mishandlet av sin mor da hun var barn. Til tross for uttalige blåmerker og stadige henvendelser til Barnevernet, gikk det 12 år før Ervik unnslapp moren. Barneombud Reidar Hjermann ønsker mer oppmerksomhet rundt voldsproblemer i familien. (ANB) "
Vold mot barn har vært forbudt i Norge i mange, mange år, og nå strammes det ytterligere til. Det er grove statistikker som ligger til grunn for dette; 20.000 norske barn rammes av vold hvert eneste år! Det er grov mishandling, slag, lugging, klyping osv., men også psykisk mishandling av forskjellige grader.
Regjeringen satser friskt i valgkampen på å hjelpe voldsutsatte barn, og de tar med mor i samme slengen. Den offisielle politikk, satt ut i livet av justisministeren, er at vold i nære relasjoner (som familievold nå heter) dreier seg om vold mot mor og barn. Krisesentre, barnehus etc skal styrkes, fordi behovet er så enormt økende. Nå er virkeligheten den at økningen på krisesentrene skyldes stor tilstrømning av fremmedkulturelle (innvandrere etc), men enda verre: Det er MOR som står for mest mishandling av barn! Hvilket fokus har Regjeringen på dette? Ingen!
Følgende linker underbygger fakta:
http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=18404
http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/11/26/519278.html
http://www.sinnetshelse.no/artikler/kvinner_mish.htm
http://www.dagbladet.no/dinside/2003/08/14/375933.html
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=2904483
Her dokumenteres det altså at mødre/kvinner er mer voldelige mot barn, enn fedre/menn, og at kvinner er like voldelige som, eller mer voldelige enn menn i parforhold.
Utrolig nok er såvel krisesentre som Alternativ til vold siktet inn mot å hjelpe mor og barn.
En trenger ikke være fra Snåsa for å forstå at det er et misforhold, men en Regjering dominert av en sterk ytterste-venstre kvinnegruppe, er selvsagt blinde for virkeligheten. Den passer ikke politisk.
Det så vi ikke minst da barne- og familieminister Anniken Huitfeldt i julestria (selvsagt, for da blir debatten minst) la fram forslag til ny barnelov. Der er fedre fremdeles parkert i forhold til rettigheter for sine barn.
Regjeringen/Huitfeldt fikk kraftig kritikk, men så kom jula....
http://www.dagbladet.no/2008/12/05/nyheter/barnefordeling/mannsmeldingen/anniken_huitfeldt/3942915/
Under høringsrunden ble det foreslått at mødre ikke skulle kunne sabotere samvær:
http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article1796780.ece
Det nådde heller ikke fram.
Det er en ganske fantastisk virkelighet, synes jeg, og de eneste som har våget å ta tak i dette, er hittil Frp.
Som de har våget å ta tak i norsk innvandringspolitikk.

1 kommentar:

  1. Mange barn opplever at far blir undertrykt både fysisk og psykisk, dette snakker vi sjelden om. Jeg påstår ikke at det ene er verre en det andre, hva som er verst er ikke så sort hvitt at man kan kjønnsbestemme det, her er det en rekke faktorer som spiller inn.

    http://olakristianjohansen.blogspot.com/2009/05/br-mor-automatisk-fa-foreldreretten.html

    SvarSlett