Totalt antall sidevisninger

onsdag 18. mars 2009

Det er mor som oftest er voldelig!

http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=18404

mor oftere voldelig enn far

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/11/26/519278.html

mor slår oftest

Men dette er en sannhet som den ytterste venstre fly i AP-samarbeidet ikke vil ha fram. Det er ikke politisk korrekt.
Vi ville ALDRI sett Huitfeldt på en film om mødres overgrep mot barn.
Neppe Kongen heller.

3 kommentarer:

 1. Far slår mor, mor slår barna.
  Far skylder på dårlig barndom.
  Men hvis det er riktig at barna blir boende hos mor i 98% av tilfellende der foreldre flytter fra hverandre, så er det vel tallene logisk. Barna i denne "undersøkelsen", altså de 20 000 som utsettes for mishandling, bor de hos mor eller hos begge foreldrene? Hvis de bor hos begge, hvor er da far opp i alt dette? Hvor lenge kan grov mishandling av ditt eget barn pågå i ditt eget hjem uten at du blir oppmerksom på det??
  Enig i at det ikke burde være automatikk i at mor får barna etter samlivsbrudd, men litt av grunnen er at mange menn rett og slett syns det er greit. De slipper unna med hovedansvaret og det passer dem som hånd i hansk. Altså, det er blitt slik og er slik enda fordi størsteparten av fedrene vil ha det slik. De ønsker ikke ansvaret.
  Ikke at det er grunn til å slå barna sine...

  SvarSlett
 2. Kyrre Fjeldvik tar her opp et VELDIG viktig tema, og tar belastningen ved å bryte et tabu. Har selv debattert emnet på nettet, og like interressant som temaet er reaksjonene, ikke bare fra kvinner. Det har blitt vanlig for også menn å nedvurdere mannesjela.Dette er betegnende for norge/vest-europa for tiden. Det er leit at det er privatpersoner som må forsøke å få fakta frem i lyset, la oss gjøre vårt beste for å hjelpe ved å f.eks. linke til denne bloggen. Som forøvrig også er godt skrevet.
  p.s:

  SvarSlett
 3. alwetwinny hevder at voldskjeden begynner med far ("som skylder på dårlig barndom"). Voldsforskeren Ragnhild Bjørnebekk mener også at det kan være noe i dette, uten å fremlegge dokumentasjon eller argumentasjon som understøtter påstanden. FOrskning viser tvert imot at kvinner bruker fysisk vold oftere enn menn i forhold. Psykisk vold, som kvinner bruker oftere enn menn (jada, understøttet av forskning dette også) er ikke tatt med i vurderingen.
  Så betviler awetwinny undersøkelsens objektivitet ved å skrive "undersøkelsen",med anførselsestegn. Det ville være fint om hun kunne vise til fakta som viser faglig inkompetanse eller subjektivitet i Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (Nova).
  Hun har et poeng i at tallene derfra ikke tar hensyn til at unger med fraskilte foreldre oftest bor hos mor, det ville vært interressant å se dette inkludert. Uansett har ikke dette noen relevans for ungene som blir slått av mor, tabuet rundt kvinners voldelighet må brytes ned. For ungenes skyld, for menns skyld, og også for kvinnfolkas skyld, mener jeg.
  alwetwinnys siste tema, som går på hvorfor ungene oftest bor hos mor etter skilsmisse er et annet tema, som omfatter sosiale normer, mekanismer i rettsvesenet og bl.a. det at unger blir ammet av mor. Og hvem som vil ha ansvaret. Mødre blir vel sjelden presset til å ta eneansvaret, de har også et valg. Kvinner i slike debatter fremstiller ofte eneansvar som forelder som en byrde, mens den emosjonelle gevinsten ikke blir nevnt av andre enn menn.

  SvarSlett