Totalt antall sidevisninger

onsdag 17. juni 2009

Hva er galt med norske menn?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=565857
- Han er en fantastisk person. Min beste venn og en god elsker. Han er en god far og arbeider mye. Jeg er så stolt av ham!, sier brasilianske Katarina Sabina. Hun skal gifte seg med politikeren Henning Holstad i helga.
Må man til Brasil for å finne en slik karakteristikk av en norsk mann? Eller er Holstad den eneste som fortjener så vakre ord om seg selv - som venn, elsker og far?
Jeg tenker noen få dager tilbake. Da var norske kvinner spurt om de var fornøyd med mannen sin. Hans innsats i huset. Det var de ikke. Den norske mann er langt nede på skalaen. De fleste europeiske menn seiler forbi. Norske menn er omtrent på nivå som tyrkere.
På hvilket nivå er norske kvinner, når de nedgraderer mannen slik? Er det sant at den norske mann er lite å være stolt av, eller er det kvinnenes syn på norske menn som bør justeres litt?
Jeg synes i alle fall Katarina Sabinas karakteristikk av sin kommende, norske ektemann høres ut som vakker sang, og jeg føler meg ganske sikker på at det er svært mange andre menn i dette landet som fortjener det samme! Ikke bare bli nedgradert som elendig i huset og voldelig i familien!

9 kommentarer:

 1. Min samboer er helt fantastisk, og jeg kunne ikke hatt en bedre kjæreste - han er drømmemannen med stor D :) Jeg kjenner meg ikke igjen i karakteristikken av den "typiske norske kvinnen". Ikke alle er grusomme, utakknemlige smådjevler (faktisk) :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Kjenner faktisk til det du skriver nå. Nå sikter jeg etter erfaring, og venner som jeg har sett på.
  Jeg vasket, ryddet av bordet, støvsugde hele huset til eksen, hjalp til med grilling, og middag med hennes familie. Dro med henne på turer, og satt oppe langt på kveld/natt for å hjelpe henne med leksene.. Hva fikk jeg tilbake? Jo hun skrøyt av halvbroren var så flink hjemme ( Han var aldri hjemme, bodde mye av det året i Tyskland ) Og det hele endte med at hu var utro.
  Værse god skal hun ha... Bare hyggelig.
  Føler meg igrunn latterlig her jeg skriver. Men som sagt. Erfaringen folkens.
  Utakknemmelighet på høytplan.

  SvarSlett
 4. Det kom jaggu fra rette rævva, sier vi der jeg kommer fra... tror ikke du skal sutre så veldig over at kvinner er misfornøyde med menn. Når var sist gang du presterte en hel setning med noe pent om norske kvinner?

  SvarSlett
 5. Ja, det var omtrent det jeg ville si. Tror ikke akkurat at komplimenter kommer lettest til menn som syter over hvor smålige og kravstore "alle" norske kvinner er...

  Jeg forteller ofte min mann hvor flott person han er og hvor mye jeg setter pris på ham. Selv om han så vidt har lært seg å ta ut av oppvaskemaskinen. Det er ikke det viktigste i livet. Men så er ikke han verken norsk eller sytete heller da :P

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Jeg tror norske eller nordiske menn ofte gjør grunnleggende feil når de forholder seg til sine kvinner. Jeg har forsøkt å sette fingeren på det her:

  http://maksimer.blogspot.com/

  SvarSlett
 8. Jeg synes du påpeker noe helt vesentlig. Etnisk norske kvinner har gjort det til en daglig vane på linje med frokost, middag, lunsj å rakke ned på etnisk norske menn. Avisene er stappfulle av innspill om kvinnelige forskere, jurister o.l. som har masse negativt å si om mannen. Jeg er helt enig med deg i at man må tydeligvis helt til Brasil for å finne en kvinne som roser mannen.

  Vibekes og tante Gruesoms kommentarer bekrefter forøvrig bare hvordan norske kvinner velter seg i negative karakteristikker om norske menn. Jeg håper Holstad får oppleve noen gode år med sin lojale kone. Det er jo i seg selv tragisk at mannen gifter seg i en alder av 57 år - det sier mye om hvor mye norske menn sliter for å få stabile forhold på plass.

  Veldig fin webside du hat utviklet. Ønsker deg lykke til videre med bra arbeid!

  SvarSlett