Totalt antall sidevisninger

tirsdag 16. juni 2009

Hva med sinna mødre?

http://www.dagbladet.no/2009/06/15/kultur/film/norsk_film/kvinner_i_film/likestilling/6737826/
Sinna menn er tingen! Men hvorfor forteller ingen om de sinna mødrene?
Alternativ til Vold (ATV) gjør en utmerket jobb. For en tid tilbake var seks av barna som har fått hjelp av dem, på besøk hos Kongen. Der fortalte de sin historie om en voldelig far. Voldelige fedre er hva ATV driver med. Ikke voldelige mødre, selv om det er flere av dem!
Senere har Kongen sett filmen om voldelige fedre, i form av filmen "Sinna mann". Også den bygget på en idè fra ATV. Temaet er det samme: Sinna pappaer!
Nå høster filmen heder. Den er politisk korrekt, og helt i tråd med hvilket fokus som skal være på vold i nære relasjoner.”Kongen gråt for disse barna”, kunne vi lese i media etterpå. Kanskje noen burde fortelle hans majestet at han har mer å gråte for i sitt kongerike?
Gråter for halvparten
Hvorfor gråter ikke Kongen for den andre halvparten av voldsutsatte barn i kongeriket sitt? De barna som filmen representerer, er IKKE representative for barn utsatt for vold i nære relasjoner! Er det ingen som vil fortelle Kongen om disse, eller lage film om dem?
Undersøkelser og forskning viser nemlig at halvparten av ungene som mishandles, blir utsatt for fysisk og psykisk vold av sin egen mor! Mødre er oftere voldelige mot ungene sine, enn det fedre er! Hvorfor skal dette ties i hjel? Hvorfor skal man late som om problemet ikke eksisterer?
Ingen film om sinna kvinner
ATV lager ingen film om "Sinna mamma", og har heller ingen gruppe av barn som kan fortelle Kongen om denne delen av samfunnet. De tar seg bare av den ene halvparten av ungene.Det gjør også landets justisminister, som denne uka er vert for europeiske kolleger. Han skal fortelle dem om sin glimrende innsats mot vold i nære relasjoner. I likhet med Regjeringen, Arbeiderpartiet, Justisdepartementet, krisesentrene osv har han nesten utelukkende fokus på den delen av vold i nære relasjoner som omfatter vold utført av menn! Og da er det kvinner, eller kvinner og barn, som er ofrene.
Mors vold er i bakgrunnen
Forleden spurte jeg barnepsykolog Magne Raundalen på Dagbladets nettmøte, om han var bekymret for den gruppen barn som ble mishandlet av sine egne mødre. Raundalen svarte at han absolutt delte denne bekymringen.
-Jeg er enig i at mors vold mot barn har kommet for mye i bakgrunnen og jeg føler meg medskyldig i det, svarte landets kanskje mest kjente barnepsykolog.
Det er på høy tid at ALLE barn som lever med vold i nære relasjoner, blir sett og får hjelp. Dit kommer vi ikke om ikke først og fremst landets justisminister vil fortelle hele sannheten!

3 kommentarer:

 1. Bare en kjapp kommentar ang. mannskampen.no-forumet, grunnen til spam-problemet er at du åpner for uregistrerte trådstartere. Fjern rettigheten til å poste uregistrert, og problemet er sannsynligvis løst. ;)

  SvarSlett
 2. Bra innlegg!!! Jeg ble selv utsatt for vold da jeg vokste opp. Av mor! .... Er skadd for livet. Ikke fysisk men psykisk. Tror kvinner er like gale, om ikke verre enn menn (blant etniske nordmenn)

  SvarSlett
 3. Yes, Henrik, jeg skal prøve. Takk for innspillet!
  Til "Heimlaga": Håper flere av dere tør fortelle om historiene deres. Gjerne anonymt og gjennom Mannskampen. Bare ta kontakt med meg via mail :-)

  SvarSlett