Totalt antall sidevisninger

fredag 7. august 2009

Advarer mot voldelige alenemødre

http://www.dagbladet.no/2009/08/07/nyheter/barnevern/innenriks/barn/barnemishandling/7554261/
- I utgangspunktet stoler vi på foreldrene, sier direktør for Oslo legevakt, Endre Sandvik, når han skal kommentere hvorfor ikke flere tilfelle av mulig barnemishandling rapporteres videre. Men vært mange norske barn har nemlig ikke "foreldre". De har en aleneforelder, og det er mor.
Det dreier seg om et par hundre tusen unger! 97 prosent av ungene bor med mor etter samlivsbrudd. Norske undersøkelser viser at mødre, oftere enn fedre, utsetter ungene for vold. Likevel er det uhyre få slike saker som når fram til hjelpeapparat, politi og rettsvesen. Justisminister Knut Storberget gjør ingen ting for å hjelpe disse ungene. Hans fokus er at det er menn som er voldelige, ikke mødrene.
Storbergets verden er fjernt fra virkeligheten! Svært mange tilfelle av barnemishandling kan ligge skjult i det norske familiebildet, der det er mor som nesten automatisk sitter med barna etter samlivsbrudd. Spesialist på området barnemishandling, overlege Jens Grøgaard, mener man ikke oppdager mishandling nettopp fordi barna bor med mor! På denne måten advarer han mot voldelige alenemødre.
http://www.nrk.no/nyheter/1.1210218
Ingen har undersøkt om det er en sammenheng mellom mangelen på bekymringsmeldinger om barn, og hvilke barn som bor med bare mor. Og sløvheten kan fortsette, godt hjulpet av Knut Storberget og AP-regjeringen, som KUN snakker om voldelige menn når det gjelder familievold, det som nå heter vold i nære relasjoner.

2 kommentarer:

  1. det er barne løse horer som prøver å ta barn,fra forelder som kan ta vare på barna sine nor skal syke normen slute med denne skandalen,det er jo faen barnevernet ansate som misbruker barna.

    SvarSlett
  2. Om Storberget og resten av gjengen tok disse ungenes livssituasjon seriøst hadde vi hatt statistikk på hvor mange av dem som blir mishandlet/utsatt for omsorgssvikt. Om fedrene hadde fått omsorgsrett i 97% av sakene ville vi hatt (tendensiøse) tall på dette. Storberget,med regjeringa i ryggen,er en værhane som heller vil bli gjenvalgt og velansett enn å gjøre en god, objektiv jobb.
    Dette virker åpenbart på meg og mange andre, men uten at (flere) respekterte fagfolk reiser seg og virkelig tar kampen i media vil tabuet seire. På bekostning av tusenvis av unger, og fedre. Storbergets mediarådgivere har nok kontroll på denne situasjonen, og sitter kanskje klar med tiltak/Retorikk om vinden skulle snu.
    Kjønns-statistikk på mishandling av unger burde sendes ut til gjeldende helsepersonell, sammen med retningslinjer om å ta hensyn til fakta.

    SvarSlett