Totalt antall sidevisninger

torsdag 27. august 2009

Hvis Skavlan fikk juling av dama

http://www.kjendis.no/2009/08/27/kjendis/tv/tv_og_medier/nrk/fredrik_skavlan/7836187/
— Det ser ut som om jeg lever i et voldelig forhold, sier Fredrik Skavlan. OG SMILER! Han er laseroperert, og øynene kan likne på de man får av vold.
Hva tenker vi da? At Skavland har en mannlig samboer, og har fått juling av ham? Nei, jøss, han er jo sammen med Maria Bonnevie! Men kvinner slår da ikke?
Ikke?
Skavlan ler selvsagt betryggende, og stiller seg på linje med de mange menn som ufarliggjør kvinnelig vold. Jeg påstår ikke at det er helt bevisst, for jeg håper han er mer oppegående enn som så, men likevel ler han. Slått av dama? Ha ha!
Oftest kvinner bak vold
Hadde Skavlan f eks lagt til at kvinner faktisk slår menn oftere enn menn slår kvinner, hadde det blitt skrik og spetakkel. Men da hadde han snakket sant! Det er slik at i et forhold er det menn som står for de groveste voldstilfellene, men kvinnen for de fleste! Problemet er at samfunnet vårt ikke vil se det slik i det hele tatt. Justisminister Knut Storberget er den sterkeste talsmann for å dekke over kvinners vold. Mot sine partnere, og mot barn. For også når det gjelder barna er kvinner oftere voldelige enn menn. Storberget snakker utelukkende om kvinner og barn som ofre, menn som slemme.
Skavlans lille latter
Nå sa ikke Skavlan at kvinner slår oftest i et forhold, og tenker vel ikke engang tanken. Hadde han virkelig fått en blåveis av dama, hadde han kanskje holdt kjeft. Dersom han sa noe, ville han vel blitt sett på som "svak mann". Hvordan ville vi sett på Maria Bonnevie, om hennes kjære Fredrik hadde gitt henne "en på trynet"? Var det mer vold da?
Tankeeksperimentet er det meg som foretar. Jeg synes likevel det er viktig å reflektere rundt hans lille latter: — Det ser ut som om jeg lever i et voldelig forhold, sier Skavlan og smiler.
Vold noe å le av?
Er vold noe å le av? Ler bare Skavlan av tanken på at HAN (en mann!!) skulle fått seg "en vinge" av Maria, eller ler han av muligheten for at en mann skulle bli utsatt for vold av en kvinne?
For det gjør altså mange menn, og de får bank oftere enn det menn får av kvinner. Men jeg gjentar: Den groveste volden, som f eks drap, er det menn som står bak. Bare for å ha nevnt det: Ingen av de grove voldstilfellene kan rettferdiggjøre andre tilfelle av vold. Som f eks en mann som får en blåveis av dama si!
Aktuelle linker:
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=2904483
http://www.dagbladet.no/dinside/2002/08/01/344873.html
http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article312085.ece
https://www.stocktalk.no/Msg.asp?GroupID=14&Group=After+hours&TopicID=29142&Topic=Kvinner+sl%E5r+oftere+kj%E6resten&Keyword=
http://www.abcnyheter.no/node/93951
http://www.fvn.no/nyheter/utenriks/article693236.ece?servicen=resend_pwd&phone=
http://www.dagbladet.no/2009/08/07/nyheter/innenriks/vold/kriminalitet/7553660/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar