Totalt antall sidevisninger

tirsdag 18. august 2009

Hvorfor tror vi ikke kvinner er voldelige?

http://www.dagbladet.no/2009/08/18/nyheter/drap/voldtekt/california/7700895/
Den 28-årige søndagsskolelæreren Melissa Huckaby er siktet for å ha bortført, voldtatt og drept åtteårige Sandra Cantu.
Saken har skaket opp den amerikanske offentligheten; overgrep mot og drap på barn begått av kvinner er såpass sjeldent at mange nekter å tro at noe slikt faktisk kan ha skjedd.
"Mange nekter å tro at noe slikt kan ha skjedd"? Jeg linker videre til følgende stoff om grov barnemishandling i Norge:
Mødre står bak en stor del av barnemishandlingen i Norge, ifølge fagfolk. Hvert år oppdager norske sykehus nærmere 200 tilfeller av grov barnemishandling, men disse avsløringene kan bare være en liten del av det totale antallet. Mishandlingen blir sjelden oppdaget, melder NRK. – Det kan være alt fra bruddskader på barna til skader i hodet, sier overlege Jens Grøgaard ved barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i Oslo. Grøgaard frykter at hjelpeapparatet overser tilfellene av barnemishandling fordi de går ut fra at det er faren som slår:
http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article906297.ece
Hvorfor tror vi ikke at kvinner er voldelige? En rekke undersøkelser viser at det er hyppig vold mot egen partner, og hyppig vold mot barn. Det påvises også at inntil en trejedel av de voldtektene guttebarn utsettes for, begås av guttenes egen mor.
Likevel snakker hjelpeapparatet, og politisk ledelse på området (justisminister Knut Storberget), kun om de voldelige menn.
Grov vold fra kvinner er IKKE utbredt, heldigvis!, men det forekommer. Og de mindre grove tilfellene florerer, i betydelig grad. Derfor er det så viktig å erkjenne at voldelige kvinner og mødre finnes over alt i samfunnet vårt.
De skal ikke kunne gjemme seg bak at det står menn bak de fleste tilfellene av den groveste volden.

1 kommentar:

  1. Litt av feilen med artikkelen i Dagbladet ligger i formuleringene.

    I en av artiklene det linkes til står det at det er veldig sjelden at kvinner er involvert i bortføringer og mord av barn.

    Det står altså ikke at kvinner nesten aldri mishandler unger, men at det er sjelden at kvinner er involvert i å bortføre og myrde barn

    SvarSlett