Totalt antall sidevisninger

torsdag 27. august 2009

Kvinnestilling, ikke likestilling

http://www.kjendis.no/2009/08/27/kjendis/litteratur/aschehoug/boker/7849426/
Nå kommer enda en feministbok. Ingunn Yssen denne gang. Hun er ikke enig med de som laget den forrige feministboka, "Glitterfitter", men enighet har vel aldri kjennetegnet feministkampen?
Jeg har vokst opp med den såkalte kampen for likestilling, og det slår meg at det er et fullstendig feilaktig uttrykk.Likestilling? Det er snakk om kvinnestilling.
Gjennom flere tiår har det vært snakket om, og kjempet for, likestilling. Bortsett fra på ett område: Omsorg for barn.
Kanskje det er derfor menn er fullstendig akterutseilt i forhold til ungene sine? Selv om mannen av 2009 gjerne er vel så involvert i arbeid i hjemmet og hverdagen, er det like forbannet unikt om en mann sitter med barna etter et samlivsbrudd. I alle fall når det er imot mors vilje!
Fremdeles er det slik at en kvinne må være fullstendig udugelig som mor, for at far skal få daglig omsorg. Og da må han være dugende, langt ut over det normale! Men selv da er ikke resultatet gitt...
Fra mors beste
Likestilling på dette området er det i det øyeblikk en normal far har like muligheter til å ha daglig omsorg for ungene sine, som det mor har, og det avgjøres utelukkende ut fra barnas beste. Ikke fra mors beste, som det oftest er i dag. Noen annen grunn kan det ikke være til at 97 prosent av barna etter samlivsbrudd, bor med mor.
Men dette har ingen ting med feminisme å gjøre?
Jo, siden feminisme altså dreier seg om likestilling, og det er likestilling bare for KVINNER, er det ikke på dagsorden der heller.
Det trengs en mannskamp, men den er det få oppegående menn som tør å ta! Kanskje en kvinne har baller nok til å ta tak i problemet? Si det slik: - Er det likestilling dere skal ha, skal dere jaggu få det!
Men da hadde hun vel blitt skviset helt ut av de gode (feministiske) kretser :D

3 kommentarer:

 1. Og hva med gutter som sliter på skolen?

  Mens det var flest menn i alderen 25-29 som hadde høyere utdanning i 2001, er det nå bare 32% av unge menn som har høyere utdannelse, mens 50% av kvinnene har det. Det er heller ingenting som tyder på at utviklingen kommer til å snu.

  Kanskje er det 25% av unge menn som har høyere utdanning i 2013 og 60 av kvinnene som har det?

  Dersom det ikke blir tilfelle, så er det nok i alle fall ikke den feministmonopoliserte "likestillingsindustrien" som kan ta æren for det.

  SvarSlett
 2. 7. august 2009
  Advarer mot voldelige alenemødre

  http://www.dagbladet.no/2009/08/07/nyheter/barnevern/innenriks/barn/barnemishandling/7554261/
  - I utgangspunktet stoler vi på foreldrene, sier direktør for Oslo legevakt, Endre Sandvik, når han skal kommentere hvorfor ikke flere tilfelle av mulig barnemishandling rapporteres videre. Men vært mange norske barn har nemlig ikke "foreldre". De har en aleneforelder, og det er mor.
  Det dreier seg om et par hundre tusen unger! 97 prosent av ungene bor med mor etter samlivsbrudd. Norske undersøkelser viser at mødre, oftere enn fedre, utsetter ungene for vold.

  Det var godt skrevet.

  jeg sntes det er rart at det da ikke er flere Menn som har hovedomsorgen.

  SvarSlett
 3. Kvinnestilling er trolig et langt bedre uttrykk enn likestilling. Likestilling handler tross alt om lik lønn for likt arbeid og like rettigheter uansett understell.
  Problemet er bare at rødstrømper, fitter og andre falske firleppede ikke ønsker like rettigheter og likt lønn for likt arbeid...

  SvarSlett