Totalt antall sidevisninger

mandag 30. mars 2009

Takk til Juritzen

http://www.kjendis.no/2009/03/30/kjendis/mira_craig/dagfinn_nordbo/5535571/

I et intervju med bladet Mann skryter Mira Craig av å ha brukt vold mot en mann. Hadde en mann skrytt avå ha brukt vold mot en kvinne, ville ramaskriket blitt enda større. Vi bli foret opp med troen på at menn er voldelige, mens kvinner og barn er ofre. Dette er langt unna sannheten! Les mer om dette, med linker til forskning, nedover i bloggen min.
Forlegger Arve Juritzen satt i mannsrolleutvalget. Han mener at alle menn som snakker mannssak blir latterliggjort i media og at det ikke er noen sunn debatt om menns rettigheter her i landet.— Det er et problem at man ikke kan snakke om overgrep mot menn uten at det skal være morsomt. Det er klart det er like ille om en kvinne slår en mann som omvendt, sier Juritzen. De gamle kjønnsrollene står fortsatt sterkt, og det at kvinnen er et offer og mannen en overgriper gjennomsyrer mye.
Såvel i Mannsrolleutvalget, som i debatten etterpå, har Juritzen vist seg som en oppegående mann med egne meninger. Han kaller en spade for en spade, og vet nok utmerket godt at kvinner er like voldelige i parforhold som menn, slik all ny forskning viser. Det som skiller seg ut, er partner/-expartnerdrap. Der er menn verst.
Arve Juritzen skal ha all honnør for at han våger stille opp på menns side. Jeg har et inntrykk av at mange menn i media og offentlig debatt ikke tør si den sterke kvinnesiden på ytterste venstre imot, fordi de risikerer å bli latterliggjort. Når selv Regjeringen står for at vold i nære relasjoner stort sett dreier seg om voldelige menn, skal det mye mot til å hevde det motsatte.
Saken er for alvorlig til å fleipe med, men jeg våger likevel å minne om en gammel, humoristisk sang fra Ole Paus; "Myk manns sang". Der fremstiller han en mann som gjør som kvinnene sier, enig i ett og alt i kvinnekamp, i håp om å tekkes kvinnene... Kanskje det er der det ligger hos en del menn? Særlig i media? De er kanskje livredde for å få kvinnene på nakken om de forteller noe som ikke er riktig...?

3 kommentarer:

  1. Nå sier ekskjæresten at han ikke føler seg som et voldsoffer. Det er mange kvinner og menn i samme situasjon som sier det akkurat det samme til dem selv, og før eller siden ligger de i en grav.
    For det andre, står det at de egentlig IKKE var sammen, som får meg til å lure. Hva får Mira til å gå rundt å banke opp folk, hun tror hun er sammen med?

    psyko..

    SvarSlett
  2. Om man oppfatter seg som et voldsoffer eller ikke; her er det gjort til en sexy greie at Craig har banket typen sin fordi han rotet med en annen. Vold er ikke greit, uansett, med unntak av i selvforsvar. Og da skal det stå i forhold til det man blir utsatt for. Men vær sikker på at dersom han hadde slått igjen, hadde intervjuet med Craig kanskje dreid seg om at hun var voldsoffer...

    SvarSlett