Totalt antall sidevisninger

søndag 10. mai 2009

Banket og slått av mamma!

http://www.dagbladet.no/2009/05/10/magasinet/portrettet/nina_karin_monsen/6121371/
Jeg er ikke enig i Nina Karin Monsens homofilisyn, men jeg synes hun fortjener heder for blant annet å sette navn på et problem som såvel myndigheter som "likestillere" tier bemerkelsesverdig om: Mødre som mishandler!
Monsens beskrivelse av en mor som er voldelig, vil nok få mange gutter og jenter til å nikke gjenkjennende. Undersøkelser viser at kvinner oftere mishandler barna sine enn det menn gjør. De er også like ofte, eller oftere, voldelige i parforhold.
Det ser ikke slik ut i hjelpeapparatet og media. Der er det stadig fokus nesten bare på voldelige menn. Det er som om det ligger en bakenforliggende hensikt her. Hva skal barn med Barnehus, dersom det forutsettes at de kommer dit med mødrene sine, og det nettopp er mødrene som mishandler dem? Hvordan skal et barn som bor med en voldelig mor, bli trodd dersom alle innbilles at det bare finnes voldelige menn?
Sigrunn Tømmerås, tildelt fritt ords pris innen psykisk helsevern i fjor, og årets vinner av Fritt Ord, Nina Karin Monsen, bekrefter begge det Mannskampen.no vil gjøre noe med: Voldelige kvinner.
Det er å håpe at de ledende statsrådene på dette feltet, Storberget og Huitfeldt, vil ta inn over seg fakta, og sørge for at hjelpeapparatet setter fokus på barn som lider under nettopp en voldelige mor. Med en kvart million unger som bor uten sin far etter skilsmisse, og et hjelpeapparat bare tilpasset mor/mor og barn/barn og mor, er det rimelig spesielt at de fremdeles synger på den gamle visa om de voldelige menn og fedre...
Det samme gjelder Alternativ til vold (ATV). I filmen på den felles nettsida http://www.saahardtsaa.com/
defineres vold i nære relasjoner.
Det er neppe tilfeldig at filmen KUN viser vold forøvet av gutter og menn. Krisesenterbevegelsen og Reform ressurssenter for menn står bak filmen, sammen med ATV.

1 kommentar:

  1. Og i dag fikk vi denne: http://www.abcnyheter.no/node/88634

    SvarSlett