Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. mai 2009

Storbergets løgn om familievold

http://www.dagbladet.no/2009/05/27/nyheter/den_ene/barn/unicef/barnemishandling/6426959/
Hvem er det som innbiller justisminister Knut Storberget at vold i nære relasjoner er ensbetydende med vold mot mor og barn? Hvorfor forsøker justisminister Knut Storberget å innbille det norske folk at det bare er slik vold det er snakk om, og ikke også mødres mishandling av unger? Han ljuger jo for oss alle sammen!
Hvorfor ties det om norske rapporter som viser omfattende vold mot barn, forårsaket av barnas egne mødre?
Kjære deg, Storberget, hva er det som får deg til å uttale: -Vold mot kvinner og barn har vært et forsømt område.
Er det NOE her i samfunnet som er forsømt, så er det nok heller den mishandlingen som skjer i hjemmet, og som mor står bak. I mange år har det blitt terpet på at kvinner er voldsutsatt. De har fått en rekke krisesentre, og bra er det. Så kommer et nytt fokus, da blir det kvinner OG barn. De kan få tilhold på krisesentre sammen, eller de nystartede barnehusene. Det er jo veldig fint det også, men det slår meg at dette er som keiserens nye klær. Hvorfor ser ikke justisministeren at begrepet "vold i nære relasjoner" omfatter MER enn slemme menn? Når den ene undersøkelsen etter den andre fastslår at mødre er MER voldelige mot egne barn enn det fedre er, hvorfor i himmelens navn blir det ikke sagt et eneste pip om dette??? Tausheten er påfallende! Hvem skal ta seg av alle de ungene som er voldsutsatt fra de som justisministeren nekter å snakke om?
Titler som "Mor slår oftest", "Mamma mest voldelig", "Voldtatt av mamma"... får ikke disse oppslagene landets justisminister til å reagere i det hele tatt? De er hentet fra blant annet Dagbladet, og henviser til undersøkelser som er gjort i Norge. Det er liknende erfaringer fra utlandet. Men Storberget holder stø kurs: Vold i nære relasjoner er vold mot mor og barn! Det er KUN det han nevner.
Derfor har departementets nettsider TO filmer om vold i nære relasjoner, og begge viser kun voldelige menn/gutter, og kun kvinner/barn som ofre.
Det er unødvendig å linke til det som er av stoff om voldelige mødre. Jeg har gjort det ettertrykkelig i tidligere blogger, og kjekke-kjellis.blogspot.com gjør det i en blogg knyttet til denne artikkelen i dag.
Man kunne forvente at definisjonen av vold i nære relasjoner kunne nyanseres litt nå, men neida! Storberget rødmer vel i munnvikene over skrytet fra den fornøyde Trine Pettersen, som er "utrolig fornøyd med møtet" med ham. Ikke et eneste ord har de to ofret for alle de barna som utsettes for vold fra "gal" forelder. Her er det bare slemme menn ute og går...
Og nå knytter man enda sterkere samværsretten inn i problematikken. Barn må da ikke ha samvær med en voldelig forelder? Riktig det! Og da mistenkeliggjør de jo glatt alle pappaene! Det er DE som er samværsforeldrene? Men skal de bo med en voldelig mor? Det snakker verken Storberget eller Pettersen om. Det er mødrene som har daglig omsorg i 97 prosent av tilfellene etter samlivsbrudd, og det er mødrene som mishandler ungene sine mest.
Disse ungene eksisterer ikke i justisminister Knut Storbergets verden, og dette manglende fokus kan føre til at de heller ikke får hjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar