Totalt antall sidevisninger

fredag 29. mai 2009

Arbeiderpartiet hjelper ikke barna

Justisminister Knut Storberget smiler stolt og later til å være effektiv i forhold til vold mot barn. En ny straffelov hever straffene for vold mot kvinner og barn, men Storberget snakker kun om voldelige menn, og tier om voldelige mødre, til tross for norske undersøkelser som viser at mødre er mer voldelige mot barn enn fedre.
Storberget har ingen ting imot at en dame som hevder å ha vært vitne til vold i hjemmet da hun var barn, for tredve år siden eller så, stiller opp i aviser og TV2/Tabloid for å mene at fedre skal få vanskeligere for å ha samvær med sine barn etter et samlivsbrudd!
Dette er ganske utrolig. Men det passer godt inn i Arbeiderpartiets syn på menn som omsorgspersoner for barn. Og det passer godt inn i debatten om samvær/omsorg som går nettopp nå. Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt har jo varslet at det ikke skal være spesielt lettere for fedre å ha samvær med ungene.
I forhold til den nye straffeloven, og i forhold til forslagene til endringer ifb samvær med barn, passer det som hånd i hanske at det dukker opp ei dame for å fortelle hva hun opplevde av sin far for en generasjon siden.
Mye har ikke skjedd de siste årene. Jeg legger ut denne linken til et Brennpunkt-program fra NRK, så kan man jo dømme selv?
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/53189
I takt med at mannsrollene endrer seg, med at far er en mer og mer naturlig del av barnas liv, at det blir kjent at mødre mishandler barna sine i stor grad, at en tredjedel av tilfellene av seksuelt misbruk av gutter foretas av mor, skjer det ufattelig lite i positiv retning for mannen. Og for barnas kontakt med pappa etter samlivsbrudd.
Fremdeles er bare 3 prosent av barna hos far etter at foreldrene går fra hverandre, og fremdeles har det INGEN konsekvenser at en mor av ren hevngjerrighet mot "eksen" nekter ham å se ungene sine.
AP/Storberget/Huitfeldts unnfallenhet er påfallende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar