Totalt antall sidevisninger

fredag 22. mai 2009

Jakten på de slemme menn

http://www.dagbladet.no/2009/05/22/kultur/litteratur/helene_uri/anmeldelser/6347623/
Hvordan kan en god og kjærlig familiefar bli urettmessig beskyldt, dømt og fengslet for overgrep mot sine to døtre? spør Dagbladet.
Hvordan kan justisdepartementet, Alternativ til Vold, Krisesentersekretariatet og hele media-Norge gjøre nesten akkurat det samme?
Ved å hyle med i koret til Storberget, Huitfeldt og resten av AP-gjengen, bidrar de til å fortsette å fremstille menn som stygge, slemme og grusomme. En slik holdning til menn bidrar til å skape ofre som mannen i denne boka. Ikke bare i forbindelse med seksuelle overgrep, men også i tilknytning til samvær og omsorg for barn.
Mange eksempler
Fordi: Deptet, Krisesentersekretariatet og Alternativ til Vold er alle med på å hevde at det er blant menn og fedre vi finner vold og overgrep. En rekke steder i bloggen min peker jeg på eksemplene, så det er unødvendig å gjenta.
Virkeligheten er helt annerledes: Jeg viser også til undersøkelsene som viser at kvinner er oftere voldelige mot barna, enn mennene er, og at de begår mange seksuelle overgrep mot barn. Norske medier tuter etter i det samme hylekoret uten å sette seg inn i fakta, fordi de selvsagt tror på disse instansene. Selv Redd Barna, som står bak den store aksjonen "Vennligst forstyrr", går i fella. "Over hele landet er barn vitne til at far slår mor" påstod Redd Barna, helt til jeg gjorde dem oppmerksom på at dette er fullstendig feil. Da endret de teksten på nettsidene sine.
Onanerte i bøtter
Landets ledende medier kastet seg over Bjugn-saken i sin tid, og trodde på de fantastiske historiene som etterpå viste seg ikke å være riktige. VG hang ut lensmannen i bygda med bilde av ham forrest i 17.mai-toget, og løssalgsavisene viderebrakte historier om at voksne menn på rekke og rad stod og onanerte sammen opp i bøtter i barnehagen. Dersom noen hadde påstått at kvinner gjorde liknende handlinger, ville enhver journalist vært kritisk. Og enhver avisleser.
Boka til Helene Uri er et svært viktig bidrag for å vise hvor galt det kan gå.
Livet en tragedie
Med "systemets" støtte kan en hevngjerrig ex gjøre livet til en tragedie for en pappa ved bare å påstå at han er pedo, eller at han er voldelig. Selv om intet beviser påstandene, vil det hefte ved ham for alltid. Derfor er det så veldig farlig!
Men landets viktigste politiske parti, Arbeiderpartiet, fortsetter på sine nettsider å hevde f eks at "vold i nære relasjoner" er ensbetydende med at det er menn som er stygge. Kanskje ikke så rart, da, at denne holdningen i AP fortsetter ut i alle ledd. Også hos Storberget og Huitfeldt. Og deretter ut i media, og til de fleste nordmenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar